V Jasnej odštartujú lyžovačku 28. novembra, prvá bude zadarmo

26.11.2008 Celý región

Jasná 26. novembra (TASR) - Sezóna v najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa rozbehne v piatok 28. novembra a prvá lyžovačka bude zadarmo.
"Jasná sa radí medzi strediská s najdlhšou lyžiarskou sezónou na Slovensku. Vlani sa napríklad lyžovalo 135 dní. V tomto roku začíname o 18 dní skôr, čo vytvára dobrý základ, aby rozbiehajúca sa sezóna bola minimálne rovnako dlhá ako predchádzajúca. Záver novembra je jedným z historicky najskorších termínov otvorenia strediska zároveň na severnej aj južnej strane Chopku, " informovala TASR marketingová riaditeľka strediska Katarína Šarafínová.
Lyžiari budú mať k dispozícii už počas prvého dňa 13,5 hektára zjazdoviek, z toho 8,5 na severnej strane Chopku a päť hektárov na južnej. Okrem úvodnej bezplatnej lyžovačky môžu ušetriť nákupom sezónnych skipasov v predpredaji. "Štartujeme v piatok o 8.30 h. Na severnej strane Chopku budú v prevádzke zjazdovky Biela púť a Pretekárska č. 1 na Záhradkách, na južnej strane zjazdovky Kosodrevina - Srdiečko. Fungovať budú aj služby ako požičovňa, servis či občerstvenie, " uviedla Šarafínová. Dodala, že v prevádzke je 60 snehových diel, ktoré vyprodukovali doposiaľ viac ako 65.000 m3 snehu. Podmienky zlepšuje aj prírodný sneh. Na severnej strane Chopku napadlo vyše 20 cm, na južnej asi 30 cm.
 

Vyberte región